Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rudenī Rīgas Zooloģiskajā dārzā varētu būt apskatāmas žirafes

LETA ..

2007. gada 20. augusts 17:42

2544
Rudenī Rīgas Zooloģiskajā dārzā varētu būt apskatāmas žirafes

Rīga, 20.aug., LETA. Septembra beigās vai oktobra sākumā no Polijas Poznaņas Zooloģiskā dārza uz Rīgas Zooloģisko dārzu varētu tikt pārvestas žirafes, aģentūru LETA informēja zoodārza Informācijas dienesta pārstāve Laura Līdaka.

 

Pašlaik Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiek pēdējie darbi pie jaunās žirafu mājas būvniecības, ko plānots pabeigt līdz augusta beigām.

 

Uz Rīgu tiks atvestas divas žirafes - Piks un Periskops, kas, pēc Līdakas teiktā, būs pārbaudījums Rīgas Zooloģiskajam dārzam, lai pārliecinātos par pašu spēkiem žirafu kopšanā.

 

"Rīgas Zooloģiskajā dārzā jau agrāk ir mitinājušās žirafes, kuru mājvieta bija vecā ziloņu māja, taču, tā kā mājvieta nebija piemērota žirafes mitināšanās apstākļiem, žirafes slimoja ar plaušu slimībām. Tagad jaunā māja tiek veidota pēc visiem Eiropā pieņemtajiem standartiem," sacīja Līdaka.

 

Kā iepriekš informēja zoodārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš, žirafes Rīgas Zoodārzā paredzēts barot ar lucernu. Esot vienošanās ar zoodārza filiāles vadītāju Arni Bergmani Liepājas rajona Kalvenē, ka tiks audzēta lucerna žirafu barībai. Lucerna arī būs īpaši jāuzglabā.

 

Tomēr šogad zoodārza filiālē audzētās lucernas vēl nebūs, tādēļ barību pirmajam gadam iepirks no pašmāju uzņēmējiem vai ārvalstīm.

 

Zoodārza valdes priekšsēdētājs informēja, ka žirafu barībai varētu izmantot arī sienu un zaru slotiņas.