Dzirkstele.lv ARHĪVS

Glābj suņa dzīvību

Diāna Odumiņa

2007. gada 20. augusts 17:07

934
Glābj suņa dzīvību

Gulbenē glābēji pirmdien devās palīgā izdabot ārā attīrīšanas iekārtu dūņās iestigušu suni.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Gulbenes brigādes komandieris Vijārs Griķis "Dzirksteli" informē, ka izsaukums no pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu uzrauga saņemts pulksten 14.34.

 

Notikuma vietā apmēram pēc pusstundu ilgiem pūliņiem dzīvnieku sveiku un veselu glābējiem izdevās dabūt ārā no nelabi smakojošajām dūņām, kurās zvēriņš pats nevarēja ne pakustēt.

 

"Taisni jābrīnās, kā un kāpēc viņš tur iekļuvis. Varbūt ķēra kādu putnu?" komentēja cilvēki, kas bija atnākuši noskatīties suņa glābšanā.

 

Notikuma vietā "Dzirkstele" novēroja, ka suns dūņās bija iesprostots gluži kā purvā. Dzīvnieks klusi un žēl smilkstēja, skatoties acīs glābējiem un gaidot palīdzību.

 

 

Glābēji izmantoja ķekšus un sākumā suni pievilka tuvāk dūņu tvertnes betonētajai malai, bet pēc tam pārcēla dzīvnieku tai pāri un nolika zālē.

 

Suns, kaut bija zaudējis spēkus, tomēr sāka vāļāties zālē, lai notīrītu kažoku. Kamēr glābēji domāja, kā pievilkt klāt šļūteni un nomazgāt suni ar ūdens strūklu no ugunsdzēsēju auto, tikmēr suns jau bija aizsteizies projām.

 

"Sunim bija kaklasiksna. Tātad viņam ir saimnieks, kas droši vien nebūs priecīgs ieraugot, kādā izskatā mājās pārnāk dzīvnieks. Ja saimnieks steigšus suni nenomazgās, tad viņam būs grūti, jo kažoks sakaltīs," teica V.Griķis.