Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kas atbild par puķēm pie daudzdzīvokļu mājām?

Diāna Odumiņa

2007. gada 14. augusts 12:28

1744
Kas atbild par puķēm pie daudzdzīvokļu mājām?

Kāpēc Gulbenē pie vienas daudzdzīvokļu mājas ir košas puķu dobes un košumkrūmi, bet pie citas nav nekā, izņemot zāli? Kas to nosaka, un kas par to atbild?

Gulbenes pilsētas domes labiekārtošanas iestādes vadītāja Ligita Miezīte "Dzirkstelei" skaidro, ka Gulbenē vairums daudzdzīvokļu māju skaitās privātas, jo tajās vairāk nekā puse dzīvokļu ir privatizēti. Tas nozīmē, ka par apstādījumiem atbild iedzīvotāji paši, savstarpēji vienojoties ar mājas vecākā starpniecību.

 


Gulbenē apstādījumi pie mājām iet mazumā. Šādu uzskatu "Dzirkstelei" pauž gulbeniete Undīne Korneta. Ilgus gadus viņa pati ir bijusi mājas vecākā Gulbenē, Brīvības ielā 24.

 

Tolaik pati kopā ar citām mājas iedzīvotājām esot ierīkojusi un kopusi dobes stādījumus. Pie daudzdzīvokļu mājas ziedējušas rozes. Jau tolaik U.Korneta pārliecinājusies, ka mājā ir entuziasti, kas velta savu brīvo laiku un privātos līdzekļus, lai visapkārt mājai būtu skaisti, bet citi lietas labā nedara neko.

 


"Jaunie mājas iedzīvotāji uzskata tā: mans dzīvoklis - mans cietoksnis. Kas notiek pie mājas, kā tur izskatās, tas vairs viņus neinteresē," saka U.Korneta.

 

Sāpot sirds par vīteņaugiem, kurus kāda anonīma roka vienā naktī nogrieza līdz ar zemi. Vīteņaugi pārņemti mantojumā no Ulmaņlaikiem, kad te stāvējusi pavisam cita dzīvojamā māja.

 


L.Miezīte saka, ka nereti par apstādījumiem, kas aizēno dzīvokļu logus, mēdzot būt pretenzijas. Kompromisu iedzīvotāju starpā atrast ir grūti.