Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ārzemju latviešu bērni brauc vizināties bānītī

Diāna Odumiņa

2007. gada 14. augusts 09:00

1038
Ārzemju latviešu bērni brauc vizināties bānītī

Vakar 29 ārzemju latviešu bērni no Kanādas un Austrālijas devās ceļojumā ar Gulbenes - Alūksnes bānīti.

 

Ārzemju latviešu vasaras nometnes "Sveika, Latvija!" brauciena pa Latviju koordinatore un grupas pavadone Anita Ozola "Dzirksteli" informē, ka tie visi ir 13 līdz 15 gadus veci pusaudži, kas dzīvo ārpus Latvijas un viņu ģimenēs kāds no vecākiem ir latvietis, tāpēc bērni runā latviski un vasaras nometnes laikā nostiprina šīs valodas prasmes.

 

Vakar nometnes dalībnieki Madonas rajona Ērgļu pagastā bija rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa dzimto "Braku" māju memoriālajā muzejā, izbaudīja braucienu bānītī, apmeklēja Ates dzirnavu brīvdabas muzeju Alūksnes rajona Kalncempju pagastā. Nakšņošana paredzēta Gulbenes rajona Stāmerienā, atpūtas kompleksā "Vonadziņi". Šodien nometnes dalībnieki viesojas Rēzeknes rajona Dricēnu vidusskolā.

 

"Pa Latviju ceļojam divas nedēļas - no 8. līdz 22.augustam. Plānots apmeklēt arī Kuldīgas centra vidusskolu. Bērni, uzturoties Latvijā, būs apmeklējuši daudzus vēsturiskus objektus Rīgā un ārpus tās. Galvaspilsētā bijā Dziesmusvētku estrādē, Brāļu kapos. Pedagogi stāsta par izcilajiem latviešu kultūras darbiniekiem, literātiem. 21.augustā Rīgā bērni dosies uz ASV vēstniecību Latvijā un uz Īpašo uzdevumu ministriju sabiedrības integrācijas lietās. Ir cerība apciemot arī Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru," saka A.Ozola.

 

Bērnus ceļojumā pa Latviju pavada pedagogi Valda Jefimova no Austrālijas, Andrejs Vītols un Baiba Kroferde no Kanādas. Nometni "Sveika, Latvija!", kas Latvijā ir organizēta jau vaitrākus gadus pēc kārtas, finansē Pasaules brīvo latviešu apvienība, bērnu vecāki un Latvijas valdība.