Dzirkstele.lv ARHĪVS

Netālu no lauku ceļa mežā atrastie beigtie teļi pazūd nezināmā virzienā

Diāna Odumiņa

2007. gada 13. augusts 15:29

1492
Netālu no lauku ceļa mežā atrastie beigtie teļi pazūd nezināmā virzienā

(Papildināts.) Vakar autorallija "Gulbis" laikā "Dzirksteles" lasītāji mežā bija nejauši uzgājuši beigtos mājdzīvniekus.

Šodien pēc "Dzirksteles" lasītāju ierosinājuma redakcijas darbinieki izbrauca uz Jaungulbenes pagastu, kur netālu no kāda lauku ceļa mežā nomesti pūst trīs labi saskatāmi teļi.

 

To ausīs bija caurumi no kādreizējām krotālijam. Taču pašu "auskaru" nebija, jo tie drošības pēc bija izņemti, visticamāk, lai pēc numurzīmēm teļi un līdz ar to arī saimniecība būtu anonīma. Tuvumā mētājas vēl vairāku citu teļu galvaskausi un kauli. Līķu smaka bija jūtama, jau uz ceļa stāvot.

 

"Dzirkstelei" par šo kliedzošo faktu ziņoja Pārtikas un veterinārajam dienestam. Pēc pāris stundām, uz šo pašu vietu izbraucot ar veterināro inspektoru, no lopu līķiem mežā vairs nebija ne vēsts. Vieta bija kā izslaucīta.

 

Pirmajā reizē, apskatot notikuma vietu, bija labi saskatāmi traktora riepu nospiedumi, kas liecina, ka, visticamāk, ar šo transportlīdzekli beigtie dzīvnieki mežā ievesti un krūmos izgāzti, lai sapūst un lai tos izvazā meža zvēri. Vēlāk tāpat ar traktoru beigtie lopi un pat kauli steigšus bija aizvesti projām nezināmā virzienā.

 

"Svarīgi ir noskaidrot, kam pieder šie dzīvnieku, kas ir tik necivilizēti rīkojies. Tā darīt nedrīkst, šāda dzīvnieku nomešana mežā sapūšanai ir rupjš pārkāpums. Dzīvnieku līķus Latvijā liegts arī aprakt privātā zemē, jo tas nav risinājums. Dzīvnieku līķu savākšana Latvijā notiek pēc dzīvnieka īpašnieka izsaukuma, sazinoties ar SIA "ZAAO-Triāls" un SIA "Reneta"," saka I.Pāpe.