Dzirkstele.lv ARHĪVS

Bānīša svētkus svinēsim kopā ar Zinību dienu

Diāna Odumiņa

2007. gada 10. augusts 09:00

2055
Bānīša svētkus svinēsim kopā ar Zinību dienu

8.Bānīša svētki pirmo reizi notiks Zinību dienā - 1.septembrī. Tas nozīmē, ka daudzām ģimenēm ir iespēja šo dienu skaisti nosvinēt kopā ar saviem skolas vecuma bērniem.

 

 

SIA "Gulbnes-Alūksnes bānītis" mārketinga menedžere Inese Buliņa informē, ka jau tagad uz Bānīša svētkiem rezervētas puse biļešu piecos pasažieru vagonos, kurus svētku dienā vilks tvaika lokomotīve "Marisa". Svētku vilciena brauciens sakritīs ar kārtējo ikdienas pasažieru pārvadājumu Gulbenes-Alūksnes maršruta vilciena braucienu.

 

Paredzams, ka svētku dienā katrā pieturvietā vilciens stāvēs stundu un pasažieriem būs iespēja visur izbaudīt svētku atmosfēru. Svētku vilciens ar tvaika lokomotīvi "Marisa" no Gulbenes stacijas aties pulksten 11.00 un atpakaļ atgriezīsies pulksten 17.40.

 

Gulbenes dzelzceļa stacija jau no paša rīta būs pārvērsta par Mīlestības zemi.

 

"Aicinām jau ikvienu Gulbenes pilsētas un rajona iedzīvotāju gatavoties un kopīgi veido fotoizstādi "Divatā". Organizatori - SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" un Gulbenes kultūras centrs - līdz 25.augustam gaida un iekļaušanai izstādē jau iepriekš pieņem fotogrāfijas, kurās iemūžināti mīlētāju laimes mirkļi. Fotoattēli var būt jebkura formāta. Izstādi Gulbenes dzelzceļa stacijā varēs vērot visu dienu. Interesantāko un mīļāko fotoattēlu autorus apbalvos," saka svētku režisore Gulbenē Edīte Siļķēna.

 

Gulbenes dzelzcela stacijā un pie depo no pulksten 9.30 par jautrību gādās Gulbenes jauniešu centrs "Bāze" un Gulbenes Tautas teātra bufetnieces neseno padomju gadu stilā, kā arī pats barons Volfs un viņa mīļotā sieva Marisa ar pavadītāju svītu, kurā būs arī galma mākslinieks un āksts.

 

No pulksten 11.30 Stāmerienas stacijā bānīša pasažieriem būs iespēja priecāties tradicionālajā vasaras bazārā. Kur būs dziesmas, dejas pašmāju un viesmākslinieku izpildījumā. Varēs ceļot sapņu pasaulē, izbaudot ūdens pīpi, piedalīties jautrās spēlēs, atrakcijās un šovā. Varēs baudīt cienastus Stāmerienas gaumē, iegādāties suvenīrus un amatniecības izstrādājumus, kā arī mājražojumus. Tie, kam tur iepatiksies, varēs palikt un priecāties zaļumballē līdz caurām pazolēm un vēlai naktij.

 

No pulksten 13.05 Papardes stacijā bānīša pasažieri varēs izbaudīt izklaides, vizinoties ar "sapņu zirgiem", nobaudot "sapņu putru" un modinot Papardes princeses.

 

No pulksten 14.30 Alūksnes stacijā ar gavilēm sagaidīs bānīti un tā pasažierus. Te būs pašdarbnieku priekšnesumi, atrakcijas. Darbosies stacijas krogs.

 

No pulksten 18.00 Gulbenē, pie depo, būs Bānīša svētku noslēgums jeb Dārza svētki "Atver sirdi mīlestībai!". Improvizētā Baltās pils pagalmā dziedās mīlas dueti - esošie un bijušie gulbenieši. Paredzams, ka skanēs mīlas dueti dažādos stilos un žanros - gan ārijas no operām, gan šlāgeri.