Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ūdens motociklisti mērojas spēkiem

Agita Auziņa

2007. gada 7. augusts 11:56

921
Ūdens motociklisti mērojas spēkiem

Sestdien Alūksnes ezerā risinājās Latvijas čempionāta ūdens motocikliem piektais posms, kas bija arī Baltijas kausa trešais posms.

 

Alūksnes posmā kopā piedalījās 22 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas un Somijas - 11 sēdus vadāmo motociklu klasē („runabout") un 11 stāvus vadāmo klasē (SKI).
Lai gan ūdens motociklu sacensības Latvijā notiek jau desmito gadu, taču tas joprojām ir jauns un mazpazīstams sporta veids. Tikai pērn tika aizsākta tradīcija vienu sacensību posmu organizēt Alūksnes ezerā.

 

„Alūksnes ezers ir plašs, trasi var izvietot tuvu skatītājiem, tā ka skatītājiem tās ir ļoti interesantas sacensības," norāda sacensību organizators Miks Lukstiņš.

 


„Runabout" klasē pārliecinoši startēja ventspilnieks Jānis Berķis. Izcīnot otro vietu pirmajā braucienā, viņš bija nepārspējams abos nākamajos un līdz ar to arī savā klasē kopumā.

 

Otro vietu izcīnīja šīs sezonas kopvērtējuma līderis Marts Meru no Igaunijas, arī trešajā vietā ierindojās pārstāvis no Igaunijas - Valērijs Trujevtsevs.

 

Par cīņas spraigumu „runabout" klasē parūpējās Nellija Šlēgelmilha. Visos braucienus pēc starta viņa izvirzījās pirmajā vietā, tomēr pēc tam viņai pietrūka spēka cīņai ar Jāni Berķi un Martu Meru, rezultātā piektajā, sestajā aplī Nellija zaudēja pozīcijas un palika bez goda pjedestāla.

 


SKI klasē braucēji bija sadalīti divās klasēs, taču brauca visi dalībnieki kopā.

 

„Stock" klasē pārliecināts līderis bija Ints Šteinbergs. Viņš šogad ir nepārspēts pilnīgi visos sezonas braucienos „Stock" klasē. Aiz sevis viņš atstāja Jāni Uzaru un Ingaru Svikli.

 

„Superstock" klasē Alūksnē labāk veicās igauņiem, pirmajā vietā savā klasē ierindojās Martens Kaldve, otrais - Somijas braucējs Kristians Tapola, trešo vietu izcīnīja latvietis Artūrs Brencis.

 


Sestdien Valdemārpilī notiks sacensību sestais posms, bet jau 25.augustā sacensības beigsies Lielvārdē.