Dzirkstele.lv ARHĪVS

Aicina piedalīties labdarības akcijās

Malda Ilgaža

2007. gada 6. augusts 11:26

999
Aicina piedalīties labdarības akcijās

Līdz 1.septembrim Latvijas Sarkanā Krusta Gulbenes rajona komiteja atkal mudina ikvienu pilsētas un rajona iedzīvotāju piedalīties labdarības akcijā, lai palīdzētu maznodrošināto ģimeņu bērniem sagatavoties skolai.


 

Gulbenē vairākos tirdzniecības uzņēmumos, kur iespējams iegādāties kancelejas preces, tāpat kā iepriekšējos gados ir novietotas kastes ar Latvijas Sarkanā Krusta organizācijas emblēmu un uzrakstu "Sveiks, mans nākamais klases biedri!".

 


Ziedojumu kastes izvietotas veikalos "Cenu paradīze", "Santa", "L.Grāmata" un "Bilance".
"Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka rajonā un pilsētā ir daudz atsaucīgu cilvēku, kuri, iegādājoties skolai nepieciešamo saviem bērniem, atlicina naudu vēl kāda rakstāmpiederuma, burtnīcas, lineāla, penāļa, dzēšgumijas vai kā cita iegādei, lai šo pirkumu ievietotu ziedojumu kastē," stāsta Latvijas Sarkanā Krusta Gulbenes rajona komitejas izpilddirektors Sīmanis Homčenko.

 

Komitejas darbinieki visas saziedotās lietas nogādās tām ģimenēm, kurām šī palīdzība vajadzīga visvairāk.

 


Jau trešo gadu notiek arī otra labdarības akcija "Grāmata - no rokas rokā", kurā iesaistījusies arī Gulbenes rajona komiteja. Šīs akcijas būtība ir palīdzēt tām ģimenēm, kurām palīdzība ir vajadzīga visvairāk.

 


"Akcijas laikā jaunajam mācību gadam nepieciešamās grāmatas bērni iegūs savstarpējās apmaiņas ceļā - vienas atdodot, otras - saņemot. Iepriekšējos gados atsaucība bija laba, tāpēc arī šogad aicinām skolu absolventus un ikvienu, kam mājās ir mācību grāmatas, kuras vairs nav vajadzīgas, tās atvēlēt citiem. Īpaši aicināti ir 12.klašu absolventi, kas skolas gaitas jau ir beiguši," mudina S.Homčenko.

 


Gulbenieši grāmatas var nest uz jauniešu centru "Bāze", kas piekritis sadarboties ar Gulbenes rajona komiteju, kā arī uz Sarkanā Krusta komitejas telpām katru dienu, izņemot brīvdienas.