Dzirkstele.lv ARHĪVS

Lejasciemā riteņbraucēji atkal sacentīsies par "Šķūnenieku kausu"

Jana Igaviņa

2007. gada 3. augusts 11:07

874
Lejasciemā riteņbraucēji atkal sacentīsies par "Šķūnenieku kausu"

Pilnā sparā rit sagatavošanās darbi riteņbraukšanas sacensībām "Šķūnenieku kauss 2007" Lejasciema pagasta "Šķūneniekos", kas notiks 11. un 12. augustā.

Sacensību organizatoru komanda labiekārto apkārni, pļauj futbola laukumus, pārbauda trasi, izmēģina datorprogrammas rezultātu apstrādei, sazinās ar atbalstītājiem un tiesnešu komandu, sīki izplānojot pasākuma norisi.

 

"Sacensības organizējam jau divpadsmito gadu. Priecājamies, ka palielinās gan dalībnieku, gan atbalstītāju skaits. Mums, organizatoriem, tas nozīmē neapstāties pie sasniegtā, bet dažādot ikgadējās sacīkstes.

 

11. augustā pulksten 11.45 Lejasciema centrā starts tiks dots pašiem jaunākajiem dalībniekiem vecumā līdz sešiem gadiem, kuri veiks 200 metru distanci. Tā ir mazā distance jaunākajiem riteņbraucējiem, kuri vēl nav gatavi garajam maršrutam.

 

Pulksten 12.00 uz starta 10 kilometru distancē pa maršrutu Lejasciems - Sinole - Lejasciems dosies pārējie dalībnieki. Pēc tam ap pulksten 16.00 no Lejasciema pagasta "Šķūneniekiem" startēs sportisti ar kalnu velosipēdiem. Viņi veiks "meža apli" līdz Sinolei un atpakaļ.

 

Pirmās dienas rezultātus apkoposim Lejasciema estrādē, pasniedzot kausus un diplomus. Atpūtas vakarā mums spēlēs grupa "Otto"," stāsta sacensību galvenais organizators Aivars Galejs, kurš galveno balvu - koka kausus - arī šogad ir izgatavojis pats.

 

"Otrajā sacensību dienā sacensības sāksim triatlona stafetē: brišana, peldēšana pa Gauju, riteņbraukšana un kross - tas viss risināsies Gaujas malā pie Šķūnenieku mājām.

 

Šķunenieku futbolu ir iecienījuši ļoti daudzi dalībnieki, tāpēc tūlīt pēc triatlona sāksies spēles divos laukumos, ko organizē Rīgas futbola klubs "Alberts"," saka sacensību organizators Gatis Kurzemnieks.

 

"Neskatoties uz to, ka lielākā daļa tiesnešu pašlaik strādā Anglijā, uz "Šķūnenieku kausu" visi atgriežas Latvijā, lai piedalītos sacensībās. Tā ir gadu gaitā gūta uzticība mūsu pasākumam," atzinīgi vērtē Gatis.

 

Savukārt Mārtiņš Šipenko, kurš sacensību laikā rūpēsies par datorprogrammām, sola, ka sacensību rezultāti būs pieejami mājas lapā http://lejasciems.shipis.lv stundu pēc sacensību noslēguma. Bez tam mājas lapā pieejams gan sacensību nolikums, gan jaunākās aktualitātes, gatavojoties "Šķūnenieku kausam 2007".