Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jaungulbene uzņem sakoptākā pagasta vērtēšanas komisiju

Evita Brokāne

2007. gada 2. augusts 18:24

441
Jaungulbene uzņem sakoptākā pagasta vērtēšanas komisiju

Jaungulbenes pagastā 2.augustā viesojās konkursa "Sakoptākais Latvijas pagasts 2007" Vidzemes novada vērtēšanas komisija.

To vadīja Daugavpils rajona Kalupes pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Raščevskis. Kopā ar viņu Jaungulbenes pagastu vērtēja arī vesela virkne dažādu ministriju, Zemnieku savienības un laikraksta "Latvijas Avīze" pārstāvji.

 

Komisija iepazinās gan ar pašvaldības darbu visās nozarēs, gan arī ar pagasta iedzīvotāju veikumu. Tika vērtēti gan dokumenti, gan arī vizuāli apskatīts pagasts, zemnieku saimniecības un uzņēmumi.

 

"Šobrīd bieži vien izskan doma, ka šo konkursu vajadzētu pārtraukt. Varbūt tas tiešām sevi jau arī ir izsmēlis. Taču, manuprāt, kopumā šis konkurss ir pozitīvi vērtējams. Pašvaldībai ir iespēja paskatīties uz sevi no cita skatu punkta, parādīt sevi arī citiem," teica komisijas priekšsēdētājs A.Raščevskis.

 

Viņš atklāja, ka viņam patīk Jaungulbenes pagastā. Pirms doties vizuāli apskatīt pagastu, atzinīgus vārdus A.Raščevskis teica arī par pagasta prezentācijas materiālu un pagasta speciālistu veikumu.

 

"Ir tik daudz pirms tam strādāts, tagad lai to visu izvērtē citi. Komisija uzdeva daudz jautājumu, turklāt pateiktais noteikti bija jāpierāda ar darbiem," stāsta Jaungulbenes pagasta padomes izpilddirektors Aleksandrs Vasiļjevs.

 

Pagasta lauku attīstības speciāliste Aivija Krēsliņa priecājās, ka, gatavojoties konkursam, ikviens pagasta iedzīvotājs bija atsaucīgs un labprāt piekrita izrādīt savas saimniecības. Pagasta padomes priekšsēdētāja Saulcerīte Indričeva ar milzīgu lepnumu izrādīja savu pagastu.

 

Vidzemes novadā vērtēšanas komisija bez Jaungulbenes pagasta vērtē arī Madonas rajona Ļaudonas pagastu, Cēsu rajona Vecpiebalgas pagastu un Valkas rajona Trikātas pagastu.

 

Reģionu vērtēšanas komisijas vērtēs rajonu izvirzītās pašvaldības pa reģioniem no 30.jūlija līdz 15.augustam. Rezultāti tiks apkopoti un paziņoti Rīcības komitejai līdz 20.augustam.