Dzirkstele.lv ARHĪVS

Grand Prix - rīdziniekam Arvīdam Berķim

Agita Auziņa

2007. gada 30. jūlijs 20:45

2009
Grand Prix - rīdziniekam Arvīdam Berķim

Piektdien Alūksnes pilssalas estrādē izskanēja tradicionālais konkurss "Dziesma manai paaudzei". Lai gan laika apstākļi nelutināja pasākuma interesentus, nemitīgais lietus tik un tā pulcēja daudz klausītāju un daudz konkursa dalībnieku.

 

Konkursa 13. norises gadā Alūksnē savas muzikālās dotības rādīja 40 konkursanti. Prieks, ka dažādās vecuma paaudzes vēl aizvien spēj kopīgi piedalīties vienotā konkursā. Dziedāt prieks mīt gan bērnos, gan jauniešos, gan pieaugušos cilvēkos. Īpaši spilgts apliecinājums paaudžu vienotībai bija Kristiāna un Sandras Oto izpildītā dziesma "Māmiņ, mīļo māmiņ". Ar vizuāli interesantiem priekšnesumiem priecēja Rita, Vita, Olita ar dziesmu "Viena tante teica", Elīna un Madara dziesmā "Zilais karbunkulis", kā arī Lailas meiteņu un puišu deju kopa, jo dziesmas "Dulla Lula" laikā raiti ritēja arī deju soļi.

 

Konkurence bija ļoti sīva, taču pieredzējušie organizatori spēja noteikt labākos. Godalgoto vietu ieguvēji savā īpašumā saņēma godarakstus, 1188 dāvanas, kā arī izdevniecības "Pūce" grāmatas. Trešo vietu ieguva Reinis Skuja, kas izpildīja skaņdarbu "Puisēns un alnis". Otro vietu un iespēju piedalīties skatītāju balsojumā guva Ance Veismane ar dziesmu "Don't wana miss a thing". Pirmās vietas ieguvējas, Eva un Kaiva Molleres, dāvanā saņēma arī trimmeri.

 

Par šī gada Grand Prix ieguvēju atzina Arvīdu Berķi, kurš izpildīja Georga Michaela dziesmu "Somebody to love". Jaunietis konkursā "Dziesma manai paaudzei" piedalījies jau trešo reizi un visas trīs reizes tieši Alūksnē. Izrādījās, ka trešā reize nesa veiksmi. Tieši šo dziesmu, kas Arvīdam dāvāja uzvaru izvēlējies, jo patikuši dziesmas vārdi un pavadījums.

 

 

Jaunietis atzīst, ka mūzikas skolā nekad nav gājis, visu talantu attīstījis pats. "Aizvadīju daudz laika klausoties vecās plates The Beatles, Pērkons un vēl daudz, daudz citas - dziedāju līdz. Vēl dažādi konkursi ne pārāk plašā mērogā - Latvijas robežās, izlaidumi, žetona vakari un svētki skolās. Dziedāt ir veselīgi un tieši tāpēc to daru, nav jāiet uz svaru zāli, lai izlādētos, dziedot tas ir izdarāms daudz labāk" stāsta Arvīds.

 

Alūksnes konkursa norisi LNT programmā varēs redzēt 4. augusta plkst. 22.25. Tieši tad arī skatītājiem jābalso, lai papildus esošajiem finālistiem, pievienotos vēl kāds. Arī no Alūksnes konkursa skatītāju balsojumā piedalās Ance Veismane, Eva un Kaiva Molleres. Lielais "Dziesma manai paaudzei "fināls notiks 5. augustā Tukumā, Durbes estrādē.