Dzirkstele.lv ARHĪVS

Piemiņas spēlē uzvar draudzība

Evita Brokāne

2007. gada 30. jūlijs 14:37

2784
Piemiņas spēlē uzvar draudzība

Pagājušajā sestdienā Gulbenes rajona bērnu un jaunatnes sporta skolā tika rīkota piemiņas basketbola spēle godinot un pieminot bijušo sporta skolas direktoru un basketbola treneri Aldi Sproģi, "Buku" menedžeri, sporta skolas direktoru Egilu Čakaru un basketbola tradīciju Gulbenē aizsācēju un treneri Juri Baškeru.

Sestdienas spēlē varēja redzēt gan "Bukus", kas profesionāli spēlē basketbolu dažādos Latvijas klubos, gan arī kādreizējos Alda Sproģa un Jura Baškera audzēkņus. Viens no piemiņas basketbola spēles organizatoriem U.Rudzītis atzīst, ka viņš nebija gaidījis tik lielu atsaucību šai spēlei. "Es tiešām atcerējos vecos "Buku" laikus. Katrs, kurš atnāca uz spēli, apsēdās savā vietā. Mana mamma sēdēja savā vietā, Jānis Ančs - savā vietā, vēl citi - savās vietās. Pēc spēles nedaudz pasēdējām un kopīgi atcerējāmies vecos laikus - kāds izstāstīja savu dzīvesstāstu, atsaucām atmiņā spilgtākos notikumus, noskatījāmies video. Prieks, ka mums piebiedrojās arī Gulbenes pilsētas domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs un pilsētas domes izpilddirektors Gvido Stucka," saka U.Rudzītis. Viņš ļoti priecājas, ka bija iespēja arī satikt senus draugus un paziņas. "Uz spēli speciāli no Rīgas bija atbraucis Artis Stucka, ieradies bija arī tiesnesis Vilnis Zvaners, kurš ilgus gadus ir tiesājis un arī pats spēlējis basketbolu, atnācis bija arī gulbenietis Dmitrijs Briedis, Dairis Liepiņš, Ivars Logins. Kādreiz ar viņiem kopā spēlējām pa visu Latviju un guvām uzvaras amatieru līgā. Spēlēja arī tagadējais basketbola treneris Jānis Sprudzāns un sporta skolas direktors Normunds Aizpurs. Tas bija tāds neliels sporta skolas salidojums," saka U.Rudzītis.

"Komandas sadalījām pēc spēlētāju pozīcijām," saka Uldis par komandu komplektāciju. "Stipro jeb balto" sastāvā spēlēja: Jānis Graudiņš, Raimonds Gabrāns, Raitis Ķikusts, Jurijs Aļeksejevs, Jānis Sprudzāns, Artis Stucka, Artūrs Brūniņš, Dmitrijs Briedis. "Vājo jeb tumšo" sastāvā spēlēja: Uldis Rudzītis, Pāvels Veselovs, Gundars Rauza, Edmunds Gabrāns, Normunds Aizpurs, Ivars Logins, Dairis Liepiņš un Raitis Timma. Spēli tiesāja Vilnis Zvaners.

Spēli ar divpunktnieku atklāja Normunds Aizpurs, sekoja "Vājo"izrāviens ar 7:0, turpinājumā rezultāts izlīdzinājās, bet ceturtdaļas beigas atkal labākas izdevās "Vājajiem" - 28:16.

Pārtraukumā tika aicināti ar sportu un basketbolu cieši saistīti līdzjutēji (Bernards Garais, Aloizs Gabrāns, Andris Apinītis un Jānis Ančs) uz soda metiena līnijas. Tikai otrajā piegājienā noskaidrojās uzvarētājs - Bernards Garais.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Vājie" sasniedza vislielāko spēles pārsvaru 32:16. Turpinājumā pamazām "Stiprie" sāka pakaļdzīšanos, ar 44:54 noslēdzot puslaiku.

Otrajā pārtraukumā spēlētāji demonstrēja savu precizitāti no tālmetiena līnijas vienas minūtes laikā. Ar 8 iemestiem groziem par uzvarētāju kļuva Raimonds Gabrāns. Edmundam Gabrānam un Uldim Rudzītim - pa septiņiem punktiem.

Trešās ceturtdaļas sākumā "Stiprie" turpināja samazināt punktu starpību, noslēdzot desmitminūti ar rezultātu 77:77.

Trešajā pārtraukumā uz soda metiena līnijas tika aicināti zēni, kas īsāki par 1,60 metriem.

Pēdējā ceturtdaļa tika aizvadīta punkts punktā, "dramatiskā" spēles izskaņā uzvarēja draudzība ar rezultātu 104:104.

U.Rudzītim tika uzdots arī jautājumu, vai nākamgad šāda spēle notiks atkal. "Ja kāds uzņemsies to rīkot, tas būs tikai atbalstāmi," atzīst basketbolists.