Dzirkstele.lv ARHĪVS

Bērnu rīts uzzied krāsainos balonos

Malda Ilgaža

2007. gada 28. jūlijs 16:15

1242
Bērnu rīts uzzied krāsainos balonos

Gulbenes Pilsētas svētku Bērnu rīts sestdien, 28.jūlijā, sākās ar krāšņu gājienu no Gulbenes kultūras centra līdz Jaunatnes parkam, kur tika sumināti 73 mazie gulbenieši, kas bija dzimuši laikā no pagājušā gada jūlija līdz šā gada jūlijam.

 

Gājiena dalībniekus pavadīja prinči un princeses, klauni un Pepija Garzeķe. Maršus spēlēja Gulbenes kultūras centra orķestris. Krāšņajai zilu, sarkanu, rozā, dzeltenu un baltu balonu upei, ko veidoja mazie gājiena dalībnieki, šoreiz bija pievienojies arī laikraksta "Dzirkstele" kolektīvs, modeļu studija "A studija" un citi. Gājienu ievadīja pilsētas domes deputāti, skaistās idejas autore - Gulbenes dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Vita Elsiņa, pilsētas domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs un priekšsēdētāja vietnieks Valtis Krauklis. Pārstāvēts bija arī Lejasciema un Jaungulbenes pagasts. Jaunatnes parka centrālais celiņš šoreiz izrādījās par īsu un šauru, lai vienā ierindā varētu nostāties visi jaundzimušie, kuriem tika veltītas dziesmas, ko dziedāja bērnu popgrupas no Gulbenes, Jaungulbenes un Lejasciema. Mazuļiem jaukas dāvanas bija sarūpējusi Gulbenes pilsētas dome, "Gulbju aptieka", "Optika - Vita", "Lejas aptieka", "Mēness aptieku " tīkla Gulbenes aptieka, kā arī zemnieku saimniecības "Krāčukakts" puķu salons.

Jaunatnes parkā valdīja bērnība, kas neaprobežojās tikai ar mazuļu godināšanu un muzikāliem sveicieniem, bet arī ar Rīgas Zooloģiskā dārza dzīvnieku vērošanu un draiskulībām piepūšamajās atrakcijās, Visiem pasākuma dalībniekiem bija viena doma - skaistajai tradīcijai ir jāturpinās arī citugad!