Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenē atklāj jaunu poliklīniku

Malda Ilgaža

2007. gada 27. jūlijs 18:21

5043
Gulbenē atklāj jaunu poliklīniku

Šodien Gulbenes Pilsētas svētku laikā svinīgi atklāja ambulatorās pieņemšanas nodaļu. Pirmos pacientus poliklīnikā ārsti sāks pieņemt pirmdien, 30.jūnijā, no pulksten 8.00.

Poliklīnika, kas izveidota pie Gulbenes rajona pašvaldības SIA "Gulbenes slimnīca", atradīsies Upes ielā 1. Pilsētas un rajona iedzīvotāji, kā arī paši medicīnas darbinieki šo brīdi gaidījuši apmēram 30 gadus. "Beidzot ir pienākusi diena, kad pilsētas un rajona iedzīvotājiem varam dāvāt pienācīgu, mūsdienām atbilstošu ambulatoro iestādi. Tas ir ne tikai Veselības ministrijas, bet arī mūsu rajona pašvaldību nopelns, kas mūs atbalstīja projekta īstenošanas laikā. Mums, mediķiem, tagad atliek rūpēties, lai mūsu pakalpojumi būtu visiem pieejami un augstā kvalitātē," teica Gulbenes slimnīcas vadītāja Mudīte Jaceviča.

Veselības ministrs V.Veldre pauda uzskatu, ka ne tikai lielajās pilsētās medicīnai jābūt augstā līmenī. Tādai tai jābūt arī laukos. Ministrs atzinīgi vērtēja Gulbenes slimnīcas ieceri neapstāties pie paveiktā, kā arī bilda, ka par Gulbenes rajona medicīnas darbiniekiem līdz šim sūdzības nav saņemtas.

"Protams, ir problēmas, bet medicīnas darbinieku darbs ir vērsts tā, lai šīs problēmas atrisinātu, jo ārsta vērtība nav dārgās iekārtās, bet cilvēkos," teica V.Veldre.

Lentes pārgriešana tika uzticēta veselības ministram un ambulatorās pieņemšanas nodaļas vadītājai Mārai Putenei.

Ambulatorās pieņemšanas nodaļā strādās endokrinologs, dermatovenerologs, infekcionists, LORS, onkologs, masiere, pēdas aprūpes kabineta speciāliste, telpas īrēs ģimenes ārste G.Ezergaile.

Ar Gulbenes pilsētas domes finansiālu atbalstu poliklīnikā izveidota datorizēta pierakstīšanās sistēma. Pie ārsta tāpat kā līdz šim varēs pieteikties arī telefoniski. Nodaļā izveidota plaša un gaiša uzgaidāmā telpa pacientiem, moderni aprīkoti kabineti medicīnas darbiniekiem, atpūtas un sanitārās telpas. Sakārtota arī poliklīnikas apkārtne, kur izveidots ērts laukums autotransporta novietošanai.

"Dzirkstele" jau rakstīja, ka līdz nepazīšanai rekonstruējot kādreizējo slimnīcas katlumāju un daļu garāžu un veidojot jauno poliklīniku, ņemti vērā trīs galvenie priekšnoteikumi: telpas, medicīnas speciālistu labāka pieejamība, kā arī problēmas, saistītas ar cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Par jautru veselības pārbaudi un asprātīgām uzrunām gādāja Gulbenes Tautas teātra aktieri.