Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbeni sakopt atnāk 100 talcinieki

Diāna Odumiņa

2007. gada 26. jūlijs 20:07

1692
Gulbeni sakopt atnāk 100 talcinieki

Gulbenē "Hipotēku bankas" rīkotajā talkā ceturtdien piedalījušies aptuveni 100 cilvēku. Talkā piedalījās gan bankas darbinieki, gan klienti ar ģimenēm, bērniem.

Piemēram, bankas darbiniece Evita Birne talkoja kopā ar bērniem - dēlu Kalvi un meitu Binniju. Gulbenietis Uno Anže parkā strādāja blakus meitai Martai Katrīnai, bet Kaspars Raģelis kopā ar dēliem Danielu un Dāgu. Talkot ar saviem grābekļiem bija atnākuši arī daudzi Gulbenes seniori. Akciju sabiedrības "Hipotēku banka" Gulbenes filiāles vadītāja Līga Nagle informē, ka talcinieki sakopuši atkal vienu Spārītes parka stūri un pilsētas centrālajā skvērā padomjlaiku strūklakas vietā izveidojuši skaistu daudzgadīgo puķudobi. Akurāti paveikt šo darbu talkotājiem palīdzēja Gulbenes pilsētas domes labiekārtošanas iestādes darbinieces Guntra Krivošejina, Anita Heninga un Maija Ozoliņa.

"Jāturpina rūpēties un vākt ziedojumus, lai uz nākamajiem Gulbenes Pilsētas svētkiem, kas noritēs pilsētas 80.dzimšanas dienas gadā, mēs varētu centrālajā skvērā svinīgi atklāt jaunu, modernu, izgaismotu strūklaku. Bez savu klientu atbalsta mums to nepaveikt," saka L.Nagle.

Gulbenes pilsētas domes labiekārtošanas iestādes vadītāja Ligita Miezīte saka, ka viņas vadītās iestāde pirms talkas jau veikusi priekšdarbus.

"Tā jādara, lai darba vieta talciniekiem būtu sagatavota. Šoreiz bija trīs darba frontes. Sastādījām puķudobi pilsētas centrālajā skvērā. Bija jānozāģē Spārītes parkā dažas egles un priedes, kuras bija sabojājis mizgrauzis. Bija jākopj pamežs. Patiesām bija jūtams, ka daudzas darba rokas var paveikt vairāk nekā manas labiekārtošanas iestādes 10 strādnieki. Arī talkā nemaz tik raiti neveiktos, ja ar savu tehniku Nepalīdzētu Kārlis Birznieks un Jānis Lazdiņš. Ātri aizvācām baļķus un zarus," atzīst L.Miezīte.

Nākamgad Gulbenes Pilsētas svētkos par "Hipotēku bankā" saziedotajiem līdzekļiem ir iecerēts uzbūvēt oriģinālu strūklaku pilsētas centrā, tās izveides materiālu izmaksas vien ir aptuveni 40 000 latu. Strūklakas skices autors ir Alūksnes mākslinieks Ivars Vecāns, kas projektējis arī Balvu populāro strūklaku zieda formā.

Ikviens Gulbenes labvēlis var ziedot savus līdzekļus strūklakas izveidei, šim nolūkam kontu ir atvērusi "Hipotēku bankas" Gulbenes filiāle, tā numurs - LV15 LHZB 4400125552001.

Pēc talkas turpat Spārītes parkā "Hipotēku banka" bija parūpējusies par karstām pusdienām viesiem čaklajiem strādātājiem. Vakarā pilsētas centrālajā skvērā skanēja koncerts, ko banka dāvina gulbeniešiem. Grupa "Bellacord" klausītāju vērtējumam nodeva savu jauno programmu " Dziesmas no latviešu kino filmām".