Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenē ir pieprasītas biroju telpas

Malda Ilgaža

2007. gada 26. jūlijs 20:13

1354
Gulbenē ir pieprasītas biroju telpas

Gulbenē, īpaši pilsētas centrā, šobrīd ir liels pieprasījums pēc telpām, kurās dažādas firmas ir gatavas ierīkot savus birojus, pārstāvniecības, arī tirdzniecības uzņēmumus. Mainīt līdzšinējās telpas pret jaunām vēlas arī valsts iestādes.


 

Rudenī Gulbenē ekspluatācijā nodos jaunu modernu ēku, kas šobrīd top blakām Gulbenes viesnīcai. Tā būs darījumu celtne, kurā biroju telpas nomās dažādas firmas.
"Ēka ir skaists, interesants projekts, tāpēc ir izveidojies prāvs iesniegumu saraksts, kuros vēlme nomāt telpas jaunajā ēkā," stāsta viesnīcas "Gulbene" direktore Jevgenija Kallase.
Jaunā ēka atrodas ģeogrāfiski labā vietā - Gulbenes centrā, tai blakām atrodas viesnīca, ēdināšanas iestādes, konditoreja, netālu ir kultūras centrs. Tās kopējā platība ir 1500 kvadrātmetru.


"Protams, ir labi parakstīt telpu nomas līgumu ar vienu vai otru valsts iestādi, tomēr man šķiet, ka, iznomājot telpas tikai šīm iestādēm, ēkā valdošā dzīve kļūs skumja un vienmuļa. Man gribas, lai tajā valdītu rosība un aktīva dzīvība, tāpēc labprātāk esmu gatava sadarboties ar mazākām, bet skaitliski vairāk firmām," skaidro J.Kallase.


"Telpu noma pilsētas centrā ir problēma, īpaši, ja tās atrodas īpašniekam piederošā ēkā, jo privātmāju saimnieki telpas labprātāk iznomā birojiem, nevis tirdzniecības uzņēmumiem. Biju pirmā, kas pieteicos nomāt telpas ēkā Ābeļu ielā, lai tajās ierīkotu nelielu kulinārijas veikalu, bet diemžēl no ēkas saimniekiem saņēmu atteikumu. Lai iekarotu pilsētas centru, ir jāņem vērā, ka nomas maksa būs augsta," saka uzņēmēja Vija Vasiļjeva.


To, ka spriedze, kas saistīta ar telpu nomu pilsētas centrā, pastāv, apliecina arī uzņēmējs Agris Koris.


"Neesmu lasījis īpaši daudz sludinājumu, ka Gulbenes centrā tiek izīrētas telpas, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka telpu nepietiek, tomēr apgalvot, ka tā ir absolūti neatrisināma problēma, nevaru, jo tiek būvētas jaunas ēkas, kuru telpas iespējams nomāt. Uzskatu, ka biznesa uzsākšanai noteicošā nav vieta, kur atradīsies birojs. Tas var atrasties arī personīgajā dzīvoklī. Galvenais ir vēlēšanās nodarboties ar biznesu. Turklāt mūsu pilsētā iestādes rotē, tas nozīmē, ka telpas iespējams rast. Problēma var būt tad, ja pilsētas centrā vēlas atvērt lielu biroju," saka A.Koris.


Šodien ēkas saimniecei interesi par iespēju nomāt telpas jaunajā darījumu ēkā izteikušas vairākas bankas un ārzemju tūrisma firmas no Vācijas un Spānijas, kas vēlas ar savu klātbūtni piesaistīt maksimāli vairāk ārzemju tūristu arī Gulbenei, kā arī tūrisma maršrutus saistīt ar Krieviju. Interesi izrādījušas trīs ārzemju pārstāvniecības, kas nodarbojas ar mežsaimniecību, celtniecības materiālu tirdzniecību un transporta pārvadājumiem. Šinīs dienās Gulbenē ieradīsies firmu pārstāvji no Japānas un Afganistānas, lai risinātu sarunas par iespējām nomāt telpas pārstāvniecībai mūsu pilsētā. Saņemts iesniegums arī no firmas, kas nodarbojas ar rūpniecības precēm. Šobrīd uz Ameriku devusies Zlata Kallase, lai veidotu jaunus kontaktus un rastu sadarbības partnerus.


"Jaunas darba vietas radīs Gulbenes pilsētas iedzīvotāji. Uzskatu, ka Gulbenē ir nepieciešams radīt dzīvīgumu, jo viss šķiet nedaudz iesūnojis. Visa mana dzīve līdz šim ir bijusi viens vienīgs bizness, bet biznesā, kā zināms, ir nepieciešama attīstība," saka J.Kallase.