Dzirkstele.lv ARHĪVS

Apes ielā, Alūksnē, veic gājēju ietves izbūvi

Ilze Bogdanova

2007. gada 26. jūlijs 14:48

1289
Apes ielā, Alūksnē, veic gājēju ietves izbūvi

Jau nākamajā nedēļā plānots pabeigt šobrīd notiekošo gājēju ietves izbūvi Apes ielā, kas turpmāk iedzīvotājiem ļaus drošāk pārvietoties ceļa posmā no Apes ielas kalna uz Helēnas ielu.

Šīs idejas iniciatori ir paši Apes ielas iedzīvotāji. Pēc aprīļa izskaņā notikušā Alūksnes iedzīvotāju foruma sākušies pirmie sagatavošanās darbi, lai ideja - ietves noklāšana ar bruģi un margu izvietošana - tiktu īstenota.

Nodibināta iedzīvotāju iniciatīvas grupa "Cerības" ar vadītāju Robertu Zvejnieku un tapis projekts, kas guvis atbalstu Alūksnes Novada fonda un Nīderlandes organizācijas "KNHM" kopīgi rīkotajā projektu konkursā.


Zigrīda Sināte, kas ir viena no projekta īstenotājām, atklāj, ka konkursa rezultātā iegūtais finansējums 700 latu apmērā bijusi tikai puse no mērķa realizēšanai nepieciešamās summas, tāpēc otru pusi vajadzējis savākt pašiem Apes ielas iedzīvotājiem.

"Mēs sasaucām iedzīvotāju sapulci, taču atsaucība bija ļoti maza. Tie, kas bija atnākuši, šo ideju atbalstīja, jo problēmu ar pārvietošanos no Apes ielas kalna uz Helēnas ielu vajadzēja risināt," saka Z.Sināte.


Projekta īstenošanu vajadzējis saskaņot ar būvvaldi, tāpēc Z.Sināte vērsusies pie būvvaldes vadītājas un pilsētas galvenās arhitektes Līgas Šķepastes, kas solījusi palīdzēt šā jautājuma risināšanā. Rezultātā Apes ielas "kalniņš" ticis pie jauna asfaltēta seguma, taču, kā atzīst Z.Sināte, līdz pat šās nedēļas sākumam pastāvējušas šaubas, vai izdosies savākt visu mērķa īstenošanai nepieciešamo summu.


"Pirmdien mēs atkārtoti rīkojām iedzīvotāju sapulci, kurā piedalījās arī pārstāvis no Alūksnes pilsētas domes. Tajā brīdī no visas nepieciešamās summas 1426 latu apmērā mums pietrūka vairāk nekā 300 latu. Sapulces izskaņā Alūksnes pilsētas dome apņēmās segt visu nepieciešamo finansējumu, kas bija vajadzīgs bez projektu konkursa rezultātā iegūtajiem līdzekļiem, bet to summu, ko bijām savākuši, līdz šai nedēļai mēs gatavojamies izmantot citu mērķu īstenošanai," atklāj Z.Sināte.