Dzirkstele.lv ARHĪVS

Vītolēnu jubilejas tortē degs piecas sveces

Mārīte Dzene

2007. gada 26. jūlijs 14:08

2658
Vītolēnu jubilejas tortē degs piecas sveces

Nu jau sesto dienu Gaujienas Jāzepa Vītola memoriālā muzeja "Anniņas" un muižas parka apkārtne ir piepildīta mūzikas skaņām. Radošās nometnes Vītolēni dalībnieki gatavo koncerta programmu, kuru klausītāju vērtējumam nodos piektdienas vakarā.


 

"Šovasar nometnei ir piecu gadu jubileja. Tas ir labākais pierādījums, ka izveidojusies noturīga tradīcija, kas turpināsies. Jūtama paaudžu maiņa, jo pirmās nometnes dalībnieki ir izauguši. Vairāki jau strādā nometnē, tātad mums būs maiņa," stāsta nometnes vadītāja Ilze Dāve.
Nometnē dzied un dažādus instrumentus spēlē 126 bērni, 27 pedagogi un darbinieki no Rīgas, Liepājas, Bauskas, Iecavas, Skrīveriem, Tukuma, Limbažiem, Balviem, Cēsīm, Valkas, Baltinavas, Madonas, Aizkraukles, Alūksnes, Gaujienas un citām vietām. Pedagogu sastāvs ir gandrīz nemainīgs - Madonas mūzikas skolas direktors Artis Kumsārs, komponists Andris Riekstiņš, diriģenti Irēna un Vigo Račevski veido nometnes pamatu - orķestra un kora māksliniecisko programmu.

"Jubilejas koncertā piedalīsies arī starptautiskā mūzikas festivāla "Iedvesmas lauks" kolektīvi un citi kori," uzsver Ilze Dāve.


Ieradīsies Gaujienas mūzikas un mākslas skolas sadarbības partneri - Alatskivi (Igaunija) kultūras skolas pedagogi un audzēkņi. "Kur lai citur mūsu kaimiņi vēl labāk varētu iepazīt latviešu mūziku un kultūrvēsturi? Turklāt mēs varēsim klausīties viņu sniegumu koncertā," saka nometnes vadītāja. Pasākuma scenāriju veido Gulbenes Tautas teātra režisore Edīte Siļķēna.

Plašāk par radošās nometnes "Vītolēni" 5 gadu jubileju laiet laikrakstā "Alūksnes Ziņas, (nr. 87, 26.07.07)