Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ir pašiem savs čempions vieglatlētikā

Diāna Odumiņa

2007. gada 24. jūlijs 11:41

715
Ir pašiem savs čempions vieglatlētikā

Gulbenes rajonā gaidāma jaunu sportistu izaugsme vieglatlētikā, jo sporta skolā izveidota treniņgrupa šajā sporta veidā, un tas nozīmē, ka būs gan ikdienas darbs, gan līdzdalība sacensībās. Pirmais stimuls turpmākajiem panākumiem jau ir gūts.

 

No 20. līdz 21.jūlijam Valmierā notika Latvijas čempionāts vieglatlētikā B grupā, kurā startē 1992. un 1993.gadā dzimušie. 13 gadus vecais lizumnietis Edgars Gjačs šajā sacensībās ieguva Latvijas čempiona titulu, jo 3000 metru soļošanā ieguva 1.vietu, distanci pieveica 15 minūtēs un 17 sekundēs. "Pēdējā soļojuma aplī es citiem aizgāju garām. Distanci kopumā veica deviņi dalībnieki. Soļoja arī Eduards Purvītis no Lizuma, kas ieguva 5.vietu," stāsta čempions. Viņš piebilst, ka kopā ar Edvardu arī ikdienā trenējas.

Gulbenes sporta skolas direktors Normunds Aizpurs saka, ka ir priecīgs un ļoti apmierināts par gulbeniešu komandas septiņu dalībnieku sasniegumiem šajās sacensībās un visvairāk - par Edgara panākumiem.

"Ir spējīgi sportisti, kam tikai jāturpina trenēties un piedalīties sacensībās," saka N.Aizpurs.

Edgars saka, ka viņa iedvesmotājs un treneris no deviņu gadu vecuma ir tētis, panākumiem bagātais un cienījamais soļotājs Jurijs Gjačs. Kopā ar tēti zēns arī trenējas ikdienā, reizumis pieveicot līdz desmit kilometru distanci, citreiz izstrādājot soļošanas tempa kāpinājumus. Liels esot dēla prieks, ja izdodas apsteigt tēti.

Gulbenes rajona komandā Latvijas vieglatlētikas čempionātā startēja arī Liene Krūmiņa, kas 2000 metru soļošanā ieguva 4.vietu, Gints Šķenders, kas veica 100 un 200 metru skriešanas distanci, Inese Brezinska, kas skrēja 1500 metru distanci un 3000 metru skrējienā ieguva 5.vietu, Aivars Brezinskis, kas veica 1500 un 3000 metru skriešanas distanci, Elvis Kamšs, kas skrēja 100 un 200 metru distanci.