Dzirkstele.lv ARHĪVS

Autoskola uzrāda labus rezultātus

Evita Brokāne

2007. gada 24. jūlijs 11:28

1436
Autoskola uzrāda labus rezultātus

(Labots.) Pēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas apkopotās informācijas no 16 autoskolām, kuras uz teorētiskajiem eksāmeniem sūtījušas vairāk nekā 300 kursantus, pirmajā pusgadā vislabāko rezultātu - 91,23 procentus - ir uzrādījusi SIA "Gulbenes autoapmācības centrs".

SIA "Gulbenes autoapmācības centrs" pirmajā pusgadā uz teorētisko eksāmenu sūtījusi 308 kursantus, no kuriem 281 to ir nokārtojis. "Daži kursanti saka, ka autoskolā viņi tiek kārtīgi izdresēti, taču ieguvēji ir tikai viņi paši - viņiem nevajag pārkārtot eksāmenu un veltīgi izmest naudu. Mēs strādājam kursantu labā. Protams, skolai ir svarīgi saglabāt labus rezultātus. Ja sešos mēnešos teorētisko eksāmenu nokārto mazāk nekā 75 procenti skolas kursantu, autoskola var zaudēt licenci," stāsta I.Zvirgzdiņš.

Joprojām skolā lielāko īpatsvaru veido sieviešu dzimtes kursantes, turklāt vasarā kursantu skaits ir nedaudz lielāks nekā ziemā, šobrīd Gulbenē autovadītāja apliecību iegūt vēlas arī daudzi rīdzinieki.

"Autovadītāja apliecību var iegūt jebkurā vecumā, tas nav liegts arī gados vecākiem cilvēkiem, taču viennozīmīgi varu pateikt, ka jauniem cilvēkiem iemācīties un nokārtot eksāmenus ir daudz vieglāk nekā veciem."

Labi rezultāti pirmajā pusgadā ir arī otrai Gulbenes autoskolai - SIA "Gulbenes Auto - moto". Uz teorētisko eksāmenu autoskola sūtījusi 192 kursantus, no kuriem to nokārtojuši ir 160, kas veido 83,33 procentus.