Dzirkstele.lv ARHĪVS

Stāmerienietes ziedu ugunskurs gūst 3.vietu

Evita Brokāne

2007. gada 23. jūlijs 11:00

2330
Stāmerienietes ziedu ugunskurs gūst 3.vietu

Stāmerieniete Maiga Reizniece pagājušajā nedēļā Smiltenē 30.Puķu draugu saieta laikā ieguva 3.vietu floristikas kompozīciju konkursā.

 

Krustmeita, kas strādā Smiltenē, Maigai bija uzdāvinājusi biļeti uz Puķu draugu saietu. Dienā, kad bija jādodas uz Smilteni, krustmeita esot vēlreiz piezvanījusi Maigai un aicinājusi piedalīties arī kompozīciju konkursā. Maiga tam arī piekritusi. "15 minūšu laikā izdomāju, ko es taisīšu, sagriezu puķes, kas bija dārzā, un devos uz Smilteni," stāsta Maiga. Konkursa dalībniekiem bija jāveido ziedu ugunskura kompozīcija. To vērtētāji bija skatītāji. Maiga savu ziedu ugunskuru veidojusi no sarkanām un baltām astilbēm, aktinīdijas lapām, pelašķiem, kliņģerītēm. "Es ierados, kad pārējie savas kompozīcijas jau bija izveidojuši, tādēļ visu skatītāju uzmanība uzreiz tika pievērsta man. Kad biju pabeigusi veidot, cilvēki nāca un fotografējās pie manas kompozīcijas," kautrīgi piebilst sieviete.

Maigai patīk veidot dažādas kompozīcijas, taču mācījusies floristiku gan viņa nekur nav. "Es jau kopš sendienām vienmēr uz visiem svētkiem izgreznoju māju, arī radi man lūdz izveidot dažādas kompozīcijas. Taču tas nav viegls darbs. "Pēc pieredzes zinu, cik grūti ir visu izdomāt un sakombinēt, tādēļ vienmēr apbrīnoju floristes un viņu darbus," saka Maiga.