Dzirkstele.lv ARHĪVS

Uzpoš Druvienas veco skolu - muzeju

Evita Brokāne

2007. gada 16. jūlijs 19:39

2614
Uzpoš Druvienas veco skolu - muzeju

Druvienas vecajā skolā - muzejā šī vasara ir ražens darba laiks. Muzeja telpās tika mainītas visas elektroinstalācijas, savukārt muzeja saimniecības ēka tika pie jauna lubiņu jumta.

Muzeja vadītāja Ligita Zvaigznekalne stāsta, ka novecojošo elektroinstalāciju dēļ muzejs vairs nevarētu iziet akreditāciju, savukārt saimniecības ēkā ar laiku tiks izveidota krājumu glabātuve, tādēļ jāsakārto arī šī ēka. "Šobrīd šai ēkai nomainīsim jumtu, pēc tam varēsim sākt domāt arī par tālākiem darbiem, taču mūri šai ēkai ir stipri," saka muzeja vadītāja. Muzejs palaikam tiek papildināts ar dažādiem vērtīgiem eksponātiem, turklāt druvēnieši dāvina arī pavisam lielus priekšmetus, piemēram, arklus. "Muzeja telpās tik lielus priekšmetus vairs nevaram izvietot, tādēļ tos izvietosim krājumu glabātuvē," stāsta L.Zvaigznekalne, priecājoties, ka pamazām tiek sakopta visa muzeja apkārtne. Šie remontdarbi veikti par valsts investīciju līdzekļiem. Tie izmaksājuši 10 400 latu. Muzeja vadītāja atklāj, ka šajā pavasarī ir atbalstīts arī Kultūrkapitāla fondā iesniegtais projekts par krājumu glabātuves aprīkojumu. Muzejam ir piešķirti 570 lati metāla skapju iegādei. Skapjos glabāsies dokumenti un vēstures liecības.

L.Zvaigznekalne stāsta, ka apmeklētāji muzejā iegriežas katru dienu. "Šobrīd gan apmeklētāji nāk pa mazākām grupiņām, bieži šeit iegriežas ģimenes. Pagājušajā sestdienā muzejā notika burvīga tikšanās ar Jāņa Poruka radiem no Vācijas un Rīgas," stāsta muzeja vadītāja.