Dzirkstele.lv ARHĪVS

\"Lācītēs\" atpūšas 1250 cilvēku

Laura Kļaviņa

2007. gada 16. jūlijs 16:52

2464
\"Lācītēs\" atpūšas 1250 cilvēku

Rankas pagasta atpūtas parkā "Lācītes" sestdien notika AS "Diena" Olimpiskās spēles, kurās piedalījās vairāk nekā tūkstotis dalībnieku.

 

Arī laikraksts "Dzirkstele" piedalījās spēlēs "Reģionālās preses Diena" komandas sastāvā kopā ar kolēģiem no Jelgavas, Ogres, Liepājas, Bauskas, Valkas un Aizkraukles. Septīto Olimpisko dienu devīze jeb moto bija "Viss tas pats, tikai lēnāk!" un simbols bija robežpārkāpējs Lācis. Mūsu komandas nosaukums bija "Liellāči".

Kā jau ikvienās spēlēs, dalībnieki skrēja, lēca, meta, ķēra, grūda, vilka, spēra, nesa un līda. Pats galvenais bija solidarizēties un svinēt uzvaras līdz rīta gaismai. Dzirkstelieši labi sevi pierādīja volejbolā, strītbolā, virves vilkšanā un stafetē. Cīņas bija sīvas, tādēļ neizbēga arī no traumām. Kolēģis Edgars no Jelgavas pat ar lauzu pirkstu nokļuva Gulbenes slimnīcā pie daktera Viktora Visočanska. Edgars ar "Dzirksteles" starpniecību saka lielu paldies dakterim par palīdzību un iejūtību.

Kamēr lieli sportoja, tikmēr radošajās darbnīcās piedalījās mazie spēļu dalībnieki. Vienu darbnīcu vadīja gulbeniete Evita Zālīte, kura mācīja mazajiem šūt spēļu lācīti. Pēc sporta aktivitātēm dalībniekus izklaidēja vietējie pašdarbnieki - Gulbenes Tautas teātra Silmaču saime. Tomuļmātei, Bebenei, Pindacīšai buršana un riebšana gāja no rokas tāpat kā Ābramam andele. "Dzirkstele" novēroja, ka pat "Dienas" prezidenta Arvila Ašerādena kundze iegādājusies kādu pikantu veļas gabalu. Vakariņu laikā uzstājās arī Lejasciema orķestris. Vakarā visi dejoja kopā ar grupu "Viva La Bomba", kurā ir populāri mākslinieki - Intars Busulis, Amber un Uldis Marhilevičs.

Atpūtas parka rezervācijas vadītāja Ilona Lieldiena stāsta, ka viņu kompetencē bija dalībniekiem nodrošināt ēdināšanu un sakoptu apkārtni. "Bija ieradušies vairāk par 1250 cilvēkiem. Šis bija vislielākais pasākums, kāds ir noticis mūsu atpūtas parkā," saka I.Lieldiena.