Dzirkstele.lv ARHĪVS

Pašvaldībā būvē jaunu katlumāju un ierīko siltumtrasi

LETA ..

2007. gada 12. jūlijs 16:47

1724
Pašvaldībā būvē jaunu katlumāju un ierīko siltumtrasi

Stradu pagasta padome sadarbībā ar SIA "Rubate" un SIA "RCI Gulbene" speciālistu atbalstu realizē apjomīgu projektu - būvē jaunu katlu māju un no tās ierīko siltumtrasi uz Stāķu pamatskolu.

 

Katlumāja atradīsies tai piemērotās sporta halles telpās un apkures sezonā apsildīs gan halli, gan skolu. "Tas nozīmē, ka beidzot būsim neatkarīgi no SIA "Gaujas koks", kas līdz šim rīkojās pēc saviem ieskatiem. Halle divus iepriekšējos gadus ziemā netika apsildīta, tāpēc esam pārliecināti, ka pēc darbu beigšanas, sporta aktivitātes pagastā palielināsies. Apmēram 90 procentos halli nodarbībām izmanto Stāķu pamatskolas bērni. Arī pagastā netrūkst aktīvu sportistu. Ceram, ka darbus izdosies paveikt līdz jaunā mācību gada sākumam rudenī," saka Stradu pagasta padomes izpilddirektors Juris Duļbinskis.

Paralēli katlumājas izbūvei sporta hallei tiek mainīta arī daļa logu un sakārtotas sanitārās telpas. Hallē darāmā pietiks arī nākamajam gadam, jo ir paredzēts sakārtot griestus, nomainīt grīdu un veikt kosmētisko remontu.

"Stradu pagastā nav kultūras nama, tāpēc izlīdzāmies ar Stradu un Stāķu pamatskolas zāli, izmantojam Daukstu pagasta Staru zāli, bet tad, kad halli būs iespējams apsildīt, tajā varēsim organizēt arī dažādus kultūras pasākumus un sporta sacensības. Jaunā katlumāja mums ļaus būt saimniekiem savā pašvaldībā," saka Stradu pagasta padomes priekšsēdētāja Anna Vīgante.

Līdz ar jaunās katlumājas izbūvi pagastā būs divas jaudīgas un četras nelielas katlumājas: sava katlumāja ir Stāķu pirmsskolas izglītības iestādei, bet četrās - daudzdzīvokļu mājās Stāķos ir ierīkoti savi apkures katli.

Jaunā objekta izbūvei ņemts apmēram 180 000 latu aizdevums Valsts kasē.

Projektu izstrādājusi arī Stāķu pamatskola. Tas ir saistīts ar mācību iestādes energoefektivitātes paaugstināšanu - jumta siltināšanu un logu maiņu. Darbi norit arī Stāķu pirmsskolas izglītības iestādē.