Dzirkstele.lv ARHĪVS

Motivētu lēmumu par Lembergam piemērotā drošības līdzekļa grozīšanu paziņos rīt

LETA ..

2007. gada 11. jūlijs 18:19

468
Motivētu lēmumu par Lembergam piemērotā drošības līdzekļa grozīšanu paziņos rīt

Rīga, 11.jūl., LETA. Rīgas apgabaltiesā rīt, 12.jūlijā, plkst.9 lietas dalībniekiem būs pieejams motivēts lēmums par Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga drošības līdzekļa grozīšanu, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

 

Iepriekš bija plānots ar pilno lēmuma tekstu iepazīstināt šodien. Kā ziņots, vakar Rīgas apgabaltiesa pieņēma rezolutīvo daļu lēmumam, ar kuru tika grozīts Lembergam iepriekš piemērotais drošības līdzeklis un apcietinājuma vietā viņam noteikts mājas arests.

Mājas arests Lembergam jāizcieš deklarētajā dzīvesvietā.

Lemberga advokāts Aivo Leimanis aģentūrai LETA sacīja, ka saīsinātajā lēmumā nebija minēti nekādi citi ierobežojumi viņa klientam, izņemot fizisku atrašanos deklarētajā dzīvesvietā. Tas nozīmē, ka Lembergs drīkst sazināties ar viņa dzīvesvietā pieejamiem sakaru līdzekļiem.

Lēmuma izpilde būtu jāveic policijas nodaļai, kuras atbildības teritorijā atrodas Lemberga deklarētā dzīvesvieta, atzina advokāts.

LETA jau ziņoja, ka Ventspils policijas pārvaldei patlaban nav uzdots nodrošināt Lembergam vakar Rīgas apgabaltiesas piemēroto drošības līdzekli - mājas arestu, jo vēl nav saņemta informācija, kurai valsts iestādei un dienestam tas būs jāveic, aģentūru LETA informēja Ventspils policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs, Pārvaldes administratīvā biroja priekšnieks Jurijs Astašins.

Pēc Atašina domām, pilnajā tiesas spriedumā vajadzētu būt aprakstītai visai procedūrai, līdz ar to arī norādītiem izpildītājiem, kas nodrošinās šo mājas arestu.

Rīgas apgabaltiesas lēmums par drošības līdzekļa maiņu Lembergam nav pārsūdzams.