Dzirkstele.lv ARHĪVS

Pavels Veselovs cīnīsies par vietu izlasē

Laura Kļaviņa

2007. gada 6. jūlijs 12:47

1377
Pavels Veselovs cīnīsies par vietu izlasē

Gulbenietis Pāvels Veselovs ir 23 gadu vecs BK "Ventspils" spēlētājs, kurš šajā komandā spēlē jau četrus gadus un Ventspilī jūtas kā mājās.

 

Pirmais gads, kad P.Veselovs pievienojās septiņkārtējai čempionu komandai, esot bijis grūts. Līdz P.Veselovs pārgāja spēlēt uz Ventspili, viņš spēlēja "Bumerangs/Gulbene/ASK" komandas sastāvā. Par līdzjutējiem viņš domā, ka iepriekšējās spēles viņi neesot bijuši īpaši aktīvi, bet tikai uz finālspēlēm tie esot "atdzīvojušies". Laikam tādēļ, ka saspringta gaisotne valdīja ne tikai uz laukuma, bet arī skatītāju tribīnēs un cerība, ka uzvarēs ASK "Rīgu" lika mainīties. Līdzjutēji ir savas komandas patrioti. BK "Ventspils" septiņu gadu valdīšana Latvijas basketbolā beidzās 20.maijā "Arēnā Rīga", kur Rīgas "ASK" LBL finālsērijas sestajā spēlē ar 91:77 pārspēja Kurzemes klubu un kļuva par jaunajiem Latvijas čempioniem.

"Domāju, ka finālā uzvarēja stiprākā komanda. Sajūtas bija dīvainas, kad zaudējām, jo uzskatu, ka dažas spēles mēs zaudējām savu kļūdu pēc, bet viņu meistarība bija mūs izprovocēt uz šādām kļūdām. Uzskatu, ka viegli ir zaudēt vai uzvarēt ar rezultātu 4:0, bet ar 4:2 - grūti," saka BK "Ventspils" spēlētājs. Visā finālsērijā "ASK Rīga" uzvarēja ar 4:2. Lūzuma punkts pēc Pāvela domām bija pirmajā spēlē, jo tā bija vienīgā spēle, kurā komanda uzvarēja izbraukumā. Ja pagarinājumā ventspilnieki būtu izcīnījuši uzvaru, būtu septiņas spēles un gulbenietis uzskata, ka "play off" nezaudētu. Mačs būtu bijis sīvs, jo kurš gan vēlas zaudēt.

Jūlija vidū atsākas treniņi. Mājās Pāvels ir pusotru mēnesi, bet vismaz divas reizes mēnesī sezonas laikā viņš atbrauc uz Gulbeni.

21.jūnijā notikušajā Latvijas Basketbola Savienības preses konferencē tika nosaukts izlases kandidātu saraksts, kurā iekļauts ir arī gulbenietis, BK "Ventspils" spēlētājs Pāvels Veselova. Jūlija beigās ir spēles Igaunijā, tad redzēs kāds izveidosies sastāvs. Basketbolists ļoti vēlas spēlēt pasaules čempionātā, tādēļ cīnīsies par vietu izlasē.

Lai gan sezonas laikā apcietināja Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurš ir ne tikai sirsnīgs cilvēks, bet arī krietns un gudrs vīrs un ir vislielākais atbalstītājs BK "Ventspils" komandai, viņa apcietināšana neietekmēja spēlētājus. "Sabiedrisko pasākumu organizētājus vajadzētu tādus kā Aivars Lembergs. Pilsētas dome sponsorēja BK "Ventspils" komandu un budžets ir saplānots jau nākamajai sezonai, tādēļ būs jāspēlē labi, jo medaļas ir jāatgūst," saka P.Veselovs.