Dzirkstele.lv ARHĪVS

"Pincikāju" festivālā koncertā piedalīsies Raimonds Pauls

Diāna Odumiņa

2007. gada 5. jūlijs 17:49

1911
"Pincikāju" festivālā koncertā piedalīsies Raimonds Pauls

Aktieris Guntis Skrastiņš desmito reizi Gulbenes rajona Lejasciemā brīvdabā rīko tautā par "Pincikāju" festivālu dēvēto koncertu.

 

G.Skrastiņš informē, ka šoreiz pasākums Lejasciema brīvdabas estrādē notiks 21.jūlijā. Tā sākums paredzēts pulksten 19.10. Koncerta programma būs saistīta ar komponista Raimonda Paula daiļradi, jo arī maestro pats piedalīsies šajā festivālā. "Katru gadu cilvēki mani ir tincinājuši, vai tad R.Pauls arī reiz atbraukšot. Tad nu desmitajā koncerta reizē tas notiks! Maestro atbrauks jau pulksten 15.00, un visi, kas vēlēsies, varēs jau nākt klausīties mēģinājumu estrādē," saka G.Skrastiņš.

Kopā ar R.Paulu uz Lejasciemu atbrauks un viņa komponētās dziesmas izpildīs solisti Normunds Rutulis, Ance Krauze, Liene Šomase. Ciemos atbrauks arī Nacionālā teātra ansamblis "Drama", kurā dzied Mārtiņš Egliens, Dita Lūriņa, Mārcis Manjakovs un Karina Tatarinova. Iespēju dziedāt publikai izmantos arī pats G.Skrastiņš. Atbraukt solījies arī šā gada jubilārs, solists Viktors Lapčenoks.

"Pie reizes nosvinēsim viņa 60 gadu jubileju. Lai lejasciemiešu nestie ziedi tiek viņam, nevis man!" saka G.Skrastiņš.

Viņš pagaidām neesot atmetis cerības, ka uz Lejasciemu atbrauks vēl viens jubilārs - solists Žoržs Siksna, kam šogad paliek 50 gadu. Šajā pašā datumā, kad notiek pasākums Lejasciemā, Ž.Siksnam jākoncertē Klaipēdā, Lietuvā, taču, iespējams, laika apstākļi tomēr būs labvēlīgāki mākslinieka izvēlei par labu "Pincikāju" festivālam.

Kā vienmēr, festivālā būs loterija, salūts, pārsteigumi. Par brīvu, nepērkot ieejas biļetes, uz koncertu tiks tie apmeklētāji, kas atnesīs maestro Paulam dāvanu - sivēnu, piemēram, žāvētas gaļas formā, vai citus lauku labumus. Skrastiņš sacīja, ka tādējādi vēlas maestro atmiņā atsvaidzināt vēsturisku situāciju, kad reiz kādā "Mikrofona" aptaujas noslēguma koncertā Pauls jau saņēma dāvanā dzīvu sivēnu. Pēc koncerta būs balle līdz ceturtajiem rīta gaiļiem.

G.Skrastiņam Gulbenes rajona Lejasciema pagastā atrodas lauku mājas - "Pincikājas". Šeit katru vasaru 27.jūlijā viņš svin savu dzimšanas dienu kopā ar draugiem. G.Skrastiņš izveidojis tradīciju - svinības pārcelt uz estrādi, lai skaisto koncertu varētu baudīt Lejasciemā visi, kas vēlas. Pasākums iemantojis nosaukumu - "Pincikāju" festivāls.