Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kad tavā pastkastītē ir sveša vēstule

Diāna Odumiņa

2007. gada 4. jūlijs 12:34

1729
Kad tavā pastkastītē ir sveša vēstule

Gulbeniete Baiba Opse, kas dzīvo Kalna ielā 2, kopš februāra savā pastkastītē atradusi jau piecas svešas vēstules. Kārtējo šādu sūtījumu, kas nav adresēts viņai, bet gan kādai Kalna ielas iedzīvotājai Lizumā, Baiba atnesa uz "Dzirksteles" redakciju.

 

Gulbenes pasta operatore Līga Zavacka laikrakstam saka, ka mēdz gadīties kļūdas, pastā šķirojot vēstules, kas šķirotāji neizlasa visu adresi pilnībā. Gadās arī, ka vēstules salīpot. Ja tādi pārpratumi ir, tad vēlams, lai iedzīvotāji svešās vēstules atdotu atpakaļ savam pastniekam, lai sūtījums sasniegtu adresātu. L.Zavacka aicina iedzīvotājus uz sapratni un sadarbību. Baiba redakcijai pauda izbrīnu, kāpēc viņa regulāri saņem svešas vēstules. "Pēdējā ir vēstule kādai sievietei Lizumā. Gāju uz pastu, lūdzu, lai pasauc kādu no vadības. Stāvēju, gaidīju, bet neviens pie manis tā arī neiznāca. Tā kā steidzos uz darbu, nevarēju atļauties gaidīt. Tāpēc pa ceļam ienācu "Dzirksteles" redakcijā, lai atdotu svešo vēstuli te un izteiktu viedokli par šo problēmu," saka Baiba.

L.Zavacka skaidro, ka pasta darbinieki ir ļoti noslogoti, tāpēc arī klientiem ir jāpagaida. Viņa arī izteica nožēlu un atvainojās, ka šajā konkrētajā gadījumā saruna ar klienti pastā tā arī nenotika.

Baiba stāsta, ka iepriekš savā pastkastītē esot atradusi Rankas iedzīvotājam adresētu sūtījumu, kā arī citas svešas vēstules. "Vienmēr svešās vēstules nesu uz pastu vai atdodu pastniecei, lai nogādā adresātam. Pasta darbinieki man pat paldies nepasaka, ka nesu viņiem atpakaļ svešās vēstules. Bet kāds cilvēks taču gaida! Pirms diviem mēnešiem mājās tā arī nesagaidīju kārtējā rēķina sūtījumu, vēlāk izrādījās, ka man adresētā vēstule iemesta kaimiņu pastkastē. Viņi nesteidzās pāriet pāri ielai un man uzreiz atdot vēstuli, saņēmu to ar novēlošanos," saka Baiba. Pēc viņas domām, vēstule - tas ir intīms, personisks sūtījums. Visi zina, ka svešas vēstules lasīt ir neētiski. Baiba to respektē, viņa parūpējas, lai viņas pastkastē kļūdaini nonākušie sūtījumi tomēr sasniegtu adresātu. Taču vai citi cilvēki rīkojas tāpat, kad atrod savā pastkastē kādam citam cilvēkam domātu sūtījumu? "Dzirksteles" rīcībā ir informācija, ka citi iedzīvotāji saņemtās svešās vēstules met atpakaļ "Latvijas pastam" pastkastē, lai šķiro vēlreiz un nosūta pareizajam adresātam.