Dzirkstele.lv ARHĪVS

Druvēnieši sacenšas pludiņmakšķerēšanā

Evita Brokāne

2013. gada 14. augusts 16:52

305
Druvēnieši sacenšas pludiņmakšķerēšanā

Jau trešo gadu pēc kārtas Druvienas pagasta ūdenskrātuvē “Gigants” norisinājās pludiņmakšķerēšanas sacensības. Sacensību dalībnieku skaits ar katru gadu pieaug – šogad tās pulcēja 33 dalībniekus - 26 vīriešus un 7 sievietes, informē pagasta sporta organizators Juris Gjačs.

Pēc trīs stundu ilgas makšķerēšanas noskaidrojās veiksmīgākie makšķernieki. Par uzvarētāju ar lomu 5,762 kilogrami kļuva Sandris Kručens. Tikai 30 gramu līdz līdera rezultātam pietrūka 2.vietas ieguvējam Aivaram Gjačam. Ar 5 kilogramu lomu 3.vietu ieguva Arvis Černoglazovs. Dāmu konkurencē 1.vietu izcīnīja Iveta Gjača, 2.vietā - Liene Baltiņa, 3.vietā - Silvija Šabraka. Apbalvots tika arī jaunākais dalībnieks Gustavs Briedis, balvu saņēma arī Kristers Seņko, kas izvilka lielāko lomu starp skolēniem.

Makšķernieki kopā izvilka vairāk nekā 60 kilogramus zivju. Pēc sacensībām visi dalībnieki mielojās ar tradicionālo zivju zupu. Noķerto lomu makšķerniekiem dāsni dāvināja ūdenskrātuves saimnieks Uldis Dūrītis ar kundzi Aldu - paldies viņiem!