Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kas ir šķēpmetēja Aināra Kovala "melnais darbs" ziemas sezonā?

Infinitum 8

2013. gada 25. novembris 00:00

151
Kas ir šķēpmetēja Aināra Kovala "melnais darbs" ziemas sezonā?

Latviešu šķēpmetējs Ainārs Kovals rudens un ziemas sezonu pavada treniņos un, tā kā šķēpmešana telpās nenotiek, piedalās arī citu sporta veidu sacensībās. Viņš atzīst, ka viņa ikgadējais mērķis esot ik gadu uzrādīt savu personisko rekordu lodes grūšanā.

Rudens un ziemas sezonā sportists trenējas Olimpiskajā Sporta centrā. "Šeit ir radīti visi apstākļi, lai sportisti varētu sekmīgi gatavoties nākamajai vasaras sporta sezonai. Treniņos ietilpst pildbumbu mētāšana, svara stieņa celšana, ātruma īpašību pilnveidošana sporta spēlēs, kā arī speciālie tehniskie treniņi tehnikas slīpēšanai," pastāstīja Ainārs.

Sportists atzīst, ka rudens un ziemas sezonā notiek tā sauktais "melnais darbs". Tā kā šķēpmešana telpās nenotiek, savu treniņu režīmu sportists  papildina, piedaloties citu sporta veidu sacensībās. Ziemā viņš regulāri piedalās Latvijas čempionātā lodes grūšanā, kur viņa izaicinājums esot gadu no gada uzrādīt savu personisko rekordu. Šķēpmetējs atklāja, ka viņa līdzšinējais personiskais rekords lodes grūšanā ir 15.21 m.

Vai zināji?
● Ainārs Kovals šķēpa mešanā trenējas kopš septiņu gadu vecuma, sākotnēji Ivara Zilgalvja, bet šobrīd treneres Valentīnas Eidukas vadībā.
● Šķēpmetējs ir 2008. gada Vasaras Olimpisko spēļu sudraba medaļas laureāts, kad viņš uzrādīja arī savu personiskais rekordu - 86,64 m. Tāpat A. Kovals ir divkārtējs Universiādes čempions (2007. un 2009. gadā).
● Par sasniegumiem sportā škēpmetējs saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni un kopš 2004.gada ir Latvijas Olimpiskās Vienības sastāvā.
● Kopš 2013. gada šķēpmetējs ir viens no SMScredit.lv atbalstītajiem sportistiem. Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības 4finance pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš,  basketbola komanda "VEF Rīga", futbola komanda "FS Metta/Latvijas Universitāte" un motokrosa komanda "MX Moduls".

Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažāda veida turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons un SMScredit.lv MTB maratons, sacensības motokrosā "Superkauss", Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā un SMScredit.lv Futbola Virslīga.