Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ābolu rausis “Sapnis”

Tamāra Ulase

2013. gada 22. novembris 00:00

170
Ābolu rausis “Sapnis”

Nepieciešams: 200 grami sviesta, 3 olas, pusotra glāze cukura + cukurs āboliem, 2 glāzes miltu, tējkarote sodas, kanēlis.
Saputo mīkstu sviestu, trīs olu dzeltenumus un pusglāzi cukura, pievieno divas glāzes miltu un sodu. Samīca mīklu. Ceturto daļu no tās ievieto saldētavā, pārējo izklāj ietaukotā veidnē. Nomizo ābolus un sarīvē skaidiņās, sajauc tos ar cukuru un kanēli, uzliek uz pamatnes. Saputo trīs olu baltumus ar glāzi cukura stingrās putās un uzklāj uz sarīvētajiem āboliem. Uz saputotajiem olu baltumiem uzrīvē saldētavā ievietoto ceturtdaļu mīklas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 30 – 40 minūtes.